• Sport
Faktor

Hivatalos: José Mourinho a Manchester United új menedzsere

Amit már napok, sőt, hónapok óta pletykáltak, most beigazolódott: a Chelsea korábbi menedzsere, José Mourinho lett a Manchester United következő edzője. A portugál szakember Louis van Gaalt váltja, hároméves szerződést írt alá, és állítólag évi 15 millió font lesz a fizetése.

Az 53 éves Mourinho Portugáliában, Angliában, Olaszországba és Spanyolországban is nyert bajnokságot, illetve kupát, a Bajnokok Ligáját pedig kétszer is elhódította (2004-ben a Portóval, 2010-ben az Interrel).

„José egyszerűen a legjobb menedzser, sok trófeát nyert már, és inspirálóan hatott a játékosokra az összes csapatánál. Nagyon jól ismeri az angol focit, a Premier League-et már háromszor is megnyerte. Üdvözlöm őt a Manchester Unitednél, az ő sikeressége előrelendítheti a klubot” – mondta a bemutatáskor Ed Woodward.

„Nagy megtiszteltetés a Manchester United menedzserének lenni. Ezt a klubot az egész világon csodálják, körbelengi egy olyan misztikum és romantika, amely egyetlen más csapatra sem jellemző. Az Old Traffordhoz kapcsolódik néhány fontos emlékem, már várom, hogy az elkövetkező években élvezhessem a szurkolótábor csodálatos támogatását” – ezt már természetesen Mourinho mondta.   

Top 0