• Belföld
Faktor

Jönnek a záporok, viharos szél és jégeső közeleg

A hidegfront viharokat és lehűlést hoz.

Pénteken a napos időszakok mellett több tájegységünkön is előfordulhatnak futó záporok, lokális zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés sem kizárt, majd a délután második felében északnyugat felől egy hidegfront hoz további viharokat - írja az Időkép. Sokfelé élénk, néhol viharos lesz a szél. A legmelegebb órákban 30-35 fokot mérhetünk.

Szombaton hidegfront éri el térségünket, amely több helyen okoz majd esőt, záport, zivatart. Egyre többfelé élénk, erős északnyugati szél fog fújni, de keleten késő délutánig még délies lesz a légmozgás. Az ország nagy részén még 26-33 fokot mérhetünk, de az Alpokalján csak 22-24 fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a heves zivatar és felhőszakadás miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. Ezeken a területeken erős szél és jégeső is várható. Nógrád megye csak a felhőszakadás miatt kapott figyelmeztetést.

Ugyanakkor szintén elsőfokú riasztást adtak ki a felhőszakadás és a hőség miatt Békés és Csongrád megyére.

Kommentek:

Top 0