• Külföld
Faktor

Megrázó videó: életjelet adtak magukról azok a lányok, akiket elraboltak a terroristák

Hiába üzentek a lányok, arról nincs hír, hogy akár egyetlen lány is visszaszökött volna a terrorszervezethez, mert hiányzott neki az ottani élet.

Jól érzik magukat a lányok, akiket négy éve elrabolt Nigériában Chibok városából a Boko Haram - legalábbis a terrorszervezet hétfőn közzétett videója szerint.

Mi vagyunk azok a lányok, akiket könnyek közt várnak haza, de Allah kegyelmére, sohasem térünk vissza. Ezek az emberek a gondunkat viselik, és mi hálásak vagyunk nekik. Boldognak érezzük magunkat, megtaláltuk hitünk

- mondja az egyik, muzulmán módon arcát elfátyolozó lány a 21 perces videóban, amelyen 11 sorstársa is látható. A tizenéves lányok közül többen várandósak - írja az MTI.

Az afrikai dzsihadista terrorszervezet neve, a boko haram hausza nyelven azt jelenti: tilos a nyugati tan. A szervezet 2014-ben 276 iskolás lányt rabolt el, akik közül hatvan rövidesen elmenekült a fogságból, 2016-ban pedig további 24 nyerte vissza szabadságát. Tavaly májusban a Boko Haram - közvetítés után - 82 lányt elengedett váltságdíjért és a csoport több vezetőjének szabadon engedése fejében.

Arról nincs hír, hogy akár egyetlen lány is visszaszökött volna a terrorszervezethez, mert hiányzott neki az ottani boldogság.

A Boko Haram elsősorban Nigéria északkeleti részén tevékenykedik, célja iszlám kalifátus létrehozása. A terrorszervezet 2009 óta több mint 20 ezer embert ölt meg, és 2,6 milliót pedig otthona elhagyására késztetett.

Kommentek:

Top 0