• Politika
Faktor

Jogszerűen bontják Simicska hirdetőoszlopait

A bíróság szerint jogszerűen kezdték el bontani január 2-án, szombaton Simicska Lajos reklámcégének, a Mahir Cityposter Kft-nek a hirdetőoszlopait Budapesten. 60 napjuk lett volna végrehajtaniuk a bontást, ugyanis a fővárosi önkormányzat 2015. október 31-i hatállyal mondta fel a szerződést. A cég nem bontotta le az oszlopokat a december 31-i határidőig, hanem a bíróságon támadta meg a döntést, egyben ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is előterjesztett.

A Fővárosi Törvényszék még 2015. december 14-én elutasította ezt. Szerintük, hiába hivatkozott erre a Mahir, a hirdetőoszlopok eltávolítása nem lehetetleníti el a cég gazdasági tevékenységét, mivel lett volna idejük felkészülni erre. Emellett arra is rámutatott a bíróság, hogy az eredeti műszaki leírásban kifejezetten mobil használhatóságról írt a Mahir az oszlopokkal kapcsolatban, miközben most meg azt állították, hogy meg fognak sérülni, ha lebontják őket.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

EZT IS AJÁNLJUK:

    Emellett pedig a cég felkészülhetett volna a bontásra, és arra, hogy az oszlopok ne károsodjanak ettől, mivel arra kapott 60 napot, hogy saját eszközeivel és az általa választott technológiával maga bontsa el a hirdetőoszlopokat. Mindezeket, illetve egyéb körülményeket figyelembe véve utasította el a Fővárosi Törvényszék a Mahir Cityposter Kft. ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, a főváros intézkedése így jogszerű volt, hiába próbálták privát biztonsági őrökkel akadályozni a bontást, vagyis a törvények betartását.

    A Mahir a saját döntése alapján, a Főváros jogszerű felszólítását követően – annak ellenére -  hagyta az utcákon a hirdetőoszlopokat, a Főváros ezeket távolítja el, mivel már nincs a cégnek engedélye arra, hogy üzleti célra használják a közterületet.

    Top 16