Jogosítványhoz gyártottak egészségügyi igazolást

Hamisító hálózatot számolt fel a rendőrség Veszprém megyében. Jogosítványhoz szükséges egészségügyi igazolásokat gyártottak, és 25 ezer forintért adták. Majdnem 80 ember vásárolt tőlük papírt.

A rendőrségen egy egészségügyi tanfolyamot szervező és a vizsgáztató cég tett feljelentést, mert feltűnt nekik, hogy a nevükben valaki egészségügyi igazolásokat ad ki. A rendőrök szeptember végén kezdtek nyomozni.  December 9-én egyszerre tartottak házkutatás 81 helyen, az akcióban a megye összes rendőrsége részt vett.

Többségében olyan embereket vittek be a rendőrségekre, akik vásároltak hamis igazolást. 78 ember közül 59-et már kihallgattak. Többen a keresésük hírére jelentkeztek a következő napokban. A rendőrség lefoglalta a hamis igazolásokat, és több jogosítványt is. A vallomások alapján eljutottak a hamisítókhoz is.  Az iratokat két pétfürdői férfi, a 41 éves S. G. és a 34 éves D. S. készítette 2014. januárjától. Egy hamis igazolásért rendszerint 25 ezer forintot kértek.

Azokat az embereket, akik vásároltak egészségügyi igazolást, hamis magánokirat felhasználás miatt  fogják megbüntetni. A készítőket és közvetítőket bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználással gyanúsítják.

Top 0