• Krimi
Faktor

Jogerősen elítélték a lányokat futtató emberrablókat

A csoport vezetőjét emberrablás, a személyi szabadság megsértése és kitartottság miatt 15 év fegyházra ítélték. Társai négy év hat hónap és tizenhárom év közötti fegyházbüntetést kaptak, a korábban rendőrként szolgáló nyolcadrendű vádlottat a személyi szabadság megsértésének bűntettéért három év börtönre ítélték.

A több, egymással rokoni kapcsolatban álló vádlott 2008-tól rávett két nőt arra, hogy Magyarországon és Hollandiában prostituáltként dolgozzon. A nők a bevételüket átadták futtatóiknak. A két nő 2010 elején Svájcba utazott, hogy ott dolgozzon szexmunkásként. De nem kerestek jól, ezért haza akartak menni Szegedre. A futtatóik azonban megakadályozták ezt, mivel szerintük a két nő még nem hozta vissza "a beléjük fektetett pénzt". A két nő Svájcban feljelentette a striciket. A rendőrök pedig emberkereskedelem miatt letartóztatták a csoport vezetőjét.

A nők június 26-án hazatértek Szegedre. De ezt megtudták a futtatók, ezért

elrabolták, megverték a két nőt, majd arra kényszerítették őket, hogy vonják vissza a vallomásukat.

Az egyik nőt el is engedték Svájcba, hogy ott vonja vissza a vallomását. De ehelyett inkább elmondta az igazat. 

Hegedűs István tanácsvezető bíró a döntés indoklásában kifejtette, hogy a többségében büntetett előéletű vádlottak rendkívül súlyos, akár életfogytig tartó büntetéssel is sújtható bűncselekményeket követtek el, így az első fokon kiszabott büntetések enyhítése szóba sem jöhetett.

Kommentek:

Top 0