• Külföld
Faktor

Ezért nem nyerhetett Clinton

Valószínűleg utoljára adott alelnökként interjút Joe Biden - ebben beszélt Hillary Clintonról és a demokratapárt problémáiról is.

Fotó: Europress / Dominick Reuter - AFP

Fotó: Europress / Dominick Reuter - AFP

Biden szerint Clinton valójában nem feltétlenül szeretett volna elnök lenni, de úgy érezte, kötelező megpróbálnia. Az első – Hillary számára meglepő – sikerek után pedig egyre nőtt rajta a nyomás, mikor azt hallotta mindenhonnan, hogy ő lehet az első női amerikai elnök. Viszont nem volt részletes, jól felépített kampánya, mivel nem hitte el, hogy lehet esélye. De ugyanígy a koncentrált elnöki programja is hiányzott - írja a CNN.

De az alelnök a pártjával szemben sem volt elnéző: Biden szerint a demokraták megfeledkeztek a vidéki középosztályról, nem szolgáltattak nekik semmilyen alternatívát. Így nem csoda, hogy a választók egy olyan emberre adták le a voksukat, akiről úgy érezték, hajlandó harcolni az érdekeikért, és nem az elitistákat képviseli, mint az utóbbi idők demokratái.

Biden elmondta, hogy Trump beiktatása után is aktív szerepet szeretne játszani Washingtonban, és a demokraták megújulásáért szeretne tenni – ami nem is meglepő, hiszen nemrég bejelentette: 2020-ban indul a választásokon.

Kommentek:

Top 0