• Politika
Faktor

Jobban büntethetik a feketetaxizást

A következő kormányülésen olyan intézkedésekről egyeztetnek, amelyek szigorúbban büntetnék a feketetaxizást.

A szerdai kormányülésen újabb, az illegális taxiszolgáltatás elleni szankciókat szigorító, az ellenőrzés hatékonyságát fokozó intézkedésekről tárgyalnak, valamint vizsgálják a kötelező online pénztárgéphasználat szükségességét is - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-nek.

Taxis demonstráció

Taxis demonstráció

Az NFM  a taxisdemonstrációra reagálva azt mondta: a kormány kezdettől a szabályosan működő magyar taxisok mellett áll, mert betartják a személyi és műszaki feltételeket és fizetnek adót. A fejlesztési tárca is azt akarja, hogy mindkét fél egyenlő feltételek mellett dolgozzon.

Az előírásokat szándékosan figyelmen kívül hagyó és ezzel jogosulatlan versenyelőnyhöz jutó vállalkozásoknak nincs helyük a taxis szolgáltatások piacán

- mondta a minisztérium, amely szerint az utóbbi hónapokban korábban nem létező, szigorú szankciókat vezettek be a feketepiaci taxizás visszaszorítására.

A taxisok a szerintük illegálisan működő Uber ellen tüntettek. Ma körülbelül ötszázan demonstráltak, erről itt és itt is olvashat. Erre válaszul az Uber egy üzenetet küldött felhasználóinak, miszerint náluk féláron lehetett utazni ma 8:30 és 15 óra között, azaz a taxisok tüntetése alatt.

Top 0