• Élet
Faktor

Meglepő, mi derült ki a férfiak jegygyűrűjéről

Egy felmérés szerint a férfiak teljesen máshogy viszonyulnak ehhez az ékszerhez, mint párjaik.

Eddig csak általánosítás volt, hogy egy nőnek sokkal többet jelent a jegygyűrűje, mint egy férfinek, de most egy kutatás alátámasztotta: a férfiak sokkal hanyagabbak az ékszerrel kapcsolatban - írja a Daily Mail.

A brit ékszerbiztosító, az Ecclesiastical megbízásából készített közvélemény-kutatáson kétezernél is több embert kérdeztek meg, és válaszaikból kiderült, hogy legalább minden negyedik férfi elvesztette már a karikagyűrűjét. Ezt a megkérdezettek 24 százaléka vallotta be, míg a nőknél jóval alacsonyabb ez az arány: 14 százalékuk hagyta el ezt az ékszert.

Csecsebecsék elvesztésében egyébként elég erősek a britek: 28 százalékuk hagyott már el értékes nyak- vagy karláncot, fülbevalót, illetve gyűrűt, de speciális eseményekhez kötődő fotók és emlékek is gyakran elkeverednek, a megkérdezettek 23 százaléka „tüntetett el” már legalább egy ilyet a lakásán belül. Az utóbbiaknak nem az anyagi, hanem az eszmei értéke jelentős, hiszen többségüket sosem lehet pótolni.

A felmérésből az is kiderül, hogy bár az emberek nagyon ragaszkodnak egy-egy értékesebb ékszerükhöz, csak el-elvétve kötnek biztosítást rá: a válaszadók 78 százaléka mondta azt, hogy nem foglalkozott ezzel a mentő lehetőséggel. Pedig sok esetben generációkon át örökölt ékszerekről van szó, amelyek elvesztése komoly lelki fájdalmat okoz a hanyag tulajdonosoknak.

Kommentek:

Top 0