• Élet

Jegyet kérnek a turistáktól Olaszországban

Olaszország korlátozza a turisták számát idén nyáron. A csodálatos, csipkés tengerparton fekvő Cinque Terre városokba csak jeggyel lehet ezentúl belépni a turistaszezonban. A ragyogó színű házairól ismert öt település legfeljebb 1,5 millió látogatót fogad idén.

Az öt ligur falu, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso mindegyike világörökségi védelem alatt áll. Akárcsak a környező települések, mint például La Spezia és Portofino. Eddig évente két és fél milliónál is több turista látogatott el ide nyáron.

Vernazza - Forrás: Wikipédia

Vernazza - Forrás: Wikipédia

A turisták száma pedig csak egyre nő, amióta az óceánjáró hajók is egyre több olaszországi kikötőt keresnek fel az észak afrikai állomások, így például Tunézia helyett. Az afrikai célpontokat biztonsági okokból kerülik el, mert az utóbbi időben sok fegyveres támadás volt arrafelé.

A helyi lakosok szerint azért kell korlátozni a látogatók számát, mert az óceánjárókról egy napra érkezők elárasztják a településeket, a buszokkal érkezők pedig tönkreteszik a történelmi házakat, utakat és tengerpartot.

Biztos, hogy sokaknak nem tetszik majd, de nekünk az életünk múlik ezen

- mondta Vittorio Alessandro, a Cinque Terre Nemzeti Park vezetője. A falvakba vezető utakra számláló berendezéseket telepítenek, és amikor elérik a másfél millió látogatót, lezárják az utakat – írja a BBC. De az interneten és egy erre kifejlesztett mobilalkalmazással előre is lehet jegyet venni a településekre.

Riomaggiore - Forrás: Wikipédia

Riomaggiore - Forrás: Wikipédia

Monterosso - Forrás: Wikipédia

Monterosso - Forrás: Wikipédia

Portofino - Forrás: Wikipédia

Portofino - Forrás: Wikipédia

Manarola - Forrás: Wikipédia

Manarola - Forrás: Wikipédia

Top 0