• Külföld
Faktor

Nem volt jegye, ezért fel akarta robbantani a vonatot

Bliccelni akart, de végül bombariadós pánikkeltési kísérlet miatt 10 hónapra börtönbe vonulhat az a Srí Lanka-i férfi, akit egy liverpooli állomáson fogtak el a rendőrök.

Fotó: Europress / Paul Ellis - AFP

Fotó: Europress / Paul Ellis - AFP

Sureshkumar Thurairajah a peron felé tartott, mikor az ellenőr, David Evans a jegyét kérte. Erre a férfi azt válaszolta: "fel akarom robbantani magam a vonaton" - írja a Metro.

A férfit még az állomáson letartóztatták. Az eset április 1-jén történt, az ügyet most zárták le.

A bíró szerint nagy szerencse, hogy az ellenőr nyugodt maradt. Evans azt mondta Thurairajah-nak, hogy jegy nélkül nem mehet tovább, majd értesítette a rendőrséget. A fenyegetőző férfinél nem volt bomba.

A Srí Lanka-i férfi idegösszeomlást kapott azután, hogy megtudta, menedékkérelmét nem fogadták el - ezért eredetileg a vonat elé akarta vetni magát. Később azt mondta, hogy hangokat hallott a fejében, és meg akarta ölni magát. A férfit az eset után kórházban kezelték.

A férfi korábban nem jelentett fenyegetést a környezetére, viszont Srí Lankán elfogatóparancs van érvényben ellene, kémkedés vádjával körözik. A kezelőorvos szerint Thurairajah "borzalmas dolgoknak volt tanúja", most pedig poszt-traumatikus stresszben szenved.

A nyomozás során a férfi végig együttműködött a rendőrökkel, akik kedves emberként írták le őt.

Kommentek:

Top 0