• Belföld
Faktor

Játszótéren kapott agyvérzést a 12 éves Szandra, a legtöbben nem segítettek

"Valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott."

Perceken múlhatott annak a fiatal lánynak az élete, aki egy játszótéren rogyott össze Albertirsán. A 12 éves Szandrának senki sem segített: az arra járók ugyanis azt hitték, hogy drogozott vagy részeg. Egyedül egy polgárőr, Szemők István sietett oda, majd hívott mentőt a kamaszhoz. Szandra így neki köszönheti, hogy ma életben van: a lánynak ugyanis agyvérzése volt.

A gyerekkorban igen ritka sztróknál pedig kiemelten fontos az idő: a betegnek csak akkor van esélye a gyógyulásra, ha 3 – avagy a legújabb protokoll szerint 4,5 – órán belül megkapja a szükséges kezeléseket.

A nővérem kislánya szólt, hogy menjek, mert a közeli játszótéren fekszik egy lány. Azonnal odasiettem: sajnos, sokan elmentek mellette, mert valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott. Én rögtön láttam, hogy az ujjai nagyon furcsán állnak. Képtelen volt felemelkedni a porból, mozogni vagy összefüggően beszélni

– emlékezett a polgárőr. Szandra Istvánnak és az orvosoknak köszönhetően megmenekült, de az életmentő műtétek sora után is bénult volt a teste bal oldala. De nem adta fel: ma, fél évvel később már újra jár, beszél, azaz teljes életet él.

Kommentek:

Top 0