• Sport

Játékfigurák készültek a magyar fociválogatottról

Football Heroes néven játékfigurák készülnek a franciaországi Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott játékosairól.

A figurákat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve a Formatex Kft. készítette el. Húsz játékos szerepel a készletben. A játékból négy változat készült: kétféle egydarabos, háromféle négydarabos és egy exkluzív, tizenegy darabos kiadásban lehet megvásárolni a játékosokat.

A kétféle egydarabos változatot az különbözteti meg egymástól, hogy az egyiket zárt, a másikat átlátszó csomagolásban árulják. Azaz

a zárt csomagolás olyan, mint a zsákbamacska,

így viszont a gyűjtők cserélgethetnek egymással. Ezek 1490 forintba kerülnek. A négydarabos készlet 4990 forintba, a tizenegy darabos pedig 11 990 forintba kerül.

A legnagyobb készletből csak ezer darab készült,

és a gyártó minden eladott példány után ezer forinttal támogatja az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítványt.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A figurákat többek között benzinkutakon, játékboltokban és a hipermarketekben lehet megvásárolni. A gyártó cég korábbi közvélemény-kutatása szerint

a válogatott legnépszerűbb játékosa Böde Dániel,

őt Gera Zoltán és Király Gábor követi, Dzsudzsák Balázs pedig a negyedik a sorban.

A kampány egyik arca Détári Lajos korábbi világválogatott labdarúgó - az utolsó magyar világbajnoki gól szerzője -, aki bízik benne, hogy sok fiatal vásárolja majd meg a figurákat, ezáltal pedig még többen kerülnek közel a futballhoz – írja az MTI.

Top 0