• Külföld
Faktor

Járatkimaradások lehetnek a repülőtéri sztrájk miatt

Késésekre és járatkimaradásokra kell számítani szerdán, mert sztrájkolnak Németországban a frankfurti, a müncheni, a Köln/Bonni, a düsseldorfi, a dortmundi és a hannoveri repülőtéren.

A repülőterenként változó idejű munkabeszüntetés a csomagkezeléstől az utasokat a repülőgépek és a terminálok között szállító buszokig egy sor területet érint. Leginkább a tűzoltó szolgálatok sztrájkja akadályozza majd a repülést, mert biztonsági okokból ügyeletes tűzoltók nélkül nem üzemelhet egy repülőtér.

A legnagyobb németországi repülőtéren, Frankfurtban hajnali fél öttől délután háromig tart a sztrájk, Münchenben pedig egész nap. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa számos belföldi és nemzetközi járatot törölt, köztük több Frankfurt és Budapest, illetve München és Budapest között közlekedő járatot. Az Air Berlin légitársaságnál is előfordulhatnak késések és járatkimaradások szerdán.

Illusztráció.

Illusztráció.

A ver.di szakszervezet 6 százalékos béremelést követel a 2,14 millió közalkalmazottnak, és 12 hónapra akar megállapodni. A béremelési igényt azzal indokolja, hogy 30 milliárd eurós többlet halmozódott fel a szövetségi kormánynál, a tartományi kormányoknál és az önkormányzatoknál. A munkaadók kétéves bérmegállapodást ajánlanak, az idén 1 százalékos, jövőre 2 százalékos emeléssel. A bértárgyalás következő, harmadik fordulója csütörtökön kezdődik - írja az MTI.

Top 0