• Tech
Faktor

Ha utálja az embereket, ide menjen: ebben a szállóban robotdínók szolgálják ki

Egyre több munkakört képesek robotok is betölteni, lassan a hotelszemélyzetet is robotok váltják fel. Így történt ez a japán Henn-na Hotelben is, amely szerdán nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A hotelben azonban nem csak az érdekes, hogy robotok fogadnak, hanem az is, hogy milyen robotok.

A recepciós helyén ugyanis dinoszauruszok ülnek, amelyek több nyelven is képesek kommunikálni a vendégekkel. A 100 szobás hotel nincs messze a tokiói Disneylandtől, a hotel üzemeltetői ezért azt remélik, hogy a park látogatói örülni fognak az újításnak.

A szállodában minden szobához tartozik egy tojás formájú robotsegéd is, amely be tudja kapcsolni a tévét, vagy tájékoztat az időjárásról. A szemetet pedig beszélő kuka gyűjti össze. A hotel többi dolgozójához hasonlóan a szemetes is folyékonyan beszél japánul, angolul, kínaiul és koreaiul is.

A szállodához nem tartoznak kulcsok, az ajtók arcfelismerő technológiával nyílnak. Ez már a második olyan szálló, amelyben robotok dolgoznak, és a H.I.S nevű cég a következő öt évben még száz ilyet akar nyitni. A legelső robothotel 2015 júliusában nyílt Nagaszakiban.

A szállodákban persze emberi személyzet is van, a szerdán nyílt épületben például heten dolgoznak, ha a robotok esetleg meghibásodnának. Egy éjszaka 123-265 dollárba (36-77 ezer forintba) kerül a Henn-nában – írja a New York Post.

Kommentek:

Top 0