• Külföld
Faktor

Hatalmas lavinát indított a nőgyülőlő politikus botrányos beszéde

A volt lengyel elnökjelölt most az Európai Parlament tagja, és szerinte semmi baj nincs azzal, ha a nők kevesebbek keresnek. A véleményét pedig nagyon kevesen osztják.

A most 74 éves Janusz Korwin-Mikke úgy véli,

a nők gyengébbek, kisebbek és kevésbé intelligensek, mint a férfiak. Ezért nekik kevesebb fizetés jár. Ezen nincs mit tovább magyarázni!

– mondta csütörtöki felszólalásában.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Janusz Korwin-Mikke. Fotó: Wikipédia

  Janusz Korwin-Mikke. Fotó: Wikipédia

  A felháborító kijelentés mellett természetesen a többi politikus nem mehetett el szó nélkül. A spanyol képviselőnő, Iratxe Garcia-Perez először döbbenten hallgatta Korwin-Mikkét, majd szólásra jelentkezett.

  Nyilván fáj önnek, hogy manapság nők is ülnek az Európai Parlamentben. De az európai polgárokat, és köztük a nőket ma ugyanolyan jogok illetik meg, mint mindenkit. Éppen azért is vagyok itt, hogy megvédjem az európai nők jogait az olyanoktól, mint maga!

  mondta indulatosan.

  Iratxe Garcia-Perez. Fotó: Wikipédia

  Iratxe Garcia-Perez. Fotó: Wikipédia

  Nem sokkal később bejelentették, hogy gyűlöletbeszéd miatt vizsgálatot indítottak a gyűlölködő lengyel képviselő ellen. Az internetezők pedig természetesen szintén reagáltak a történtekre. A legtöben szexistának nevezték, de van olyan is, aki egész egyszerűen nem érti, hogy ilyen emberek hogyan létezhetnek.

  Kommentek:

  Top 16