• Belföld
Faktor

Mérgező rém ólálkodik a János Kórháznál, sorra öli a macskákat

A cicák a kórház ápolóinak és betegeinek a kis kedvencei, de az életük most veszélybe került.

Kis túlzással terápiás állattá váltak azok a cicák, amelyek a Szent János Kórház területén éltek: az ápolók etették őket, a betegek közül pedig sokan rajongtak a kedves kisállatokért. Az idilli helyzetnek azonban vége, mert valaki sorra mérgezi meg a macskákat - írja a Bors.

Csaknem három éve tűntek fel a cicák először, amikor az osztályunk is ideköltözött. Aztán egyre többen jöttek esténként, jó falatok és simogatás reményében

- mondta Surmann Mária, aki több mint 30 éve dolgozik ápolóként.

A macskákra az ápolók bolhanyakörvet is tettek, és ha kellett, orvoshoz vitték a őket. A cicáknak még titkos kis vackaik is voltak a kórház udvarán.

A pszichiátriai osztály nemrég még 13 macskára vigyázott, de két hét alatt négy cicára csökkent az állomány. A kórház dolgozói és betegei kezdetben reménykedtek, hogy talán valaki más vette magához az állatokat, de hamarosan kiderült: egy állatkínzó számol le a cicákkal.

Vittem oda a vacsit Foltinak, amikor feltűnt, hogy erős vérszaga van és a szája is fekélyes. Aztán jött segítségért a kis Artúr, akiről a vizsgálatok egyértelműen megállapították, hogy megmérgezték. Infúziót kapott, de nem bírta sokáig. Egymás után tüntették el, mérgezték meg őket

- mesélte az ápolónő, aki azt is elárulta, hogy a betegeket háborítja fel a legjobban, hogy valaki meggyilkolja a kis kedvenceiket.

A jelek szerint a rém patkányméreggel és fagyállóval dolgozik, de egyelőre nem tudni, ki állhat a rejtélyes macskagyilkosságok mögött.

Kommentek:

Top 0