• Sport
András Ferenc

Izzadt zoknit hajít a közönség felé az amerikai teniszező

A világranglista 26. helyén álló Jack Sock múlt héten sportszerű viselkedésével, tegnap furcsa győzelmi örömével hívta fel magára figyelmet. A neve miatt azt találta ki, hogy izzadt zokniját kidobja a szurkolók közé.

Fotó: Europress - TONY ASHBY / AFP

Fotó: Europress - TONY ASHBY / AFP

Az ausztráliai Auckland városában rendezik a héten a férfiak egyik 250-es tenisztornáját. A versenyen az amerikai Jack Sock (világranglista 26.) három szettben legyőzte a világranglistán nála előrébb szereplő versenyzőt, Kevin Andersont (világranglista 12.).

Ezek után Sock új és furcsa módját választotta a győzelem ünneplésének, izzadt zokniját kidobta a nézők közé.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Amikor a világranglista 26. helyén álló Sockot megkérdezték arról, hogy miért csinálta ezt, akkor a következőket mondta:

  Szerintem, ha valakinek olyan egyedi neve van, mint nekem, akkor valamit kezdeni kell azzal, szóval egy új hagyományt teremtek, és kidobok a nézőknek egy zoknit, ha nyerek.

  Sock ezzel arra célzott, hogy a neve magyarra fordítva zoknit jelent.

  A győzelemnek köszönhetően Sock bejutott a torna elődöntőjébe, ahol az első kiemelt David Ferrer lesz ellenfele.

  Sock nem először kerül be idén a hírekbe, múlt héten a Hopman-kupán bemutatott megmozdulását már most az év egyik legsportszerűbb jelenetének tartják. Akkor a Hewitt elleni meccsen egy olyan labdára kért videós visszanézést, amely miatt ő került hátrányban.

  Sock szereti szórakoztatni a közönséget, ugyanezen a tornán egyszer például beült vonalbírónak is.

  Top 16