• Politika
Faktor

Izrael tiltakozik a szentgotthárdi polgármester ellen

Tiltakozik az izraeli nagykövetség és több párt is a szentgotthárdi polgármester szavai ellen. Azt mondta: Izrael áll a párizsi terrortámadások mögött.

"Az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni" - ezt mondta Huszár Gábor, Szentgotthárd fideszes polgármestere november 16-én, vagyis néhány nappal a párizsi terrortámadások után, amelyen leszavazták a város mellett építendő menekülttábor tervét. A nyugat.hu szerezte meg a felvételt.

A polgármester szavai ellen közleményben tiltakozott az izraeli nagykövetség. Azt írják: "a polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre, és a zsidókra vonatkozó összeesküvés elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond. Izrael, az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat".

Az LMP is közleményt adott ki, amely szerint Huszár méltatlan a polgármesteri címre. Az MSZP szerint el kell távolítani a közéletből a politikust. A Kormányzati Kommunikációs Központ a polgármester szavaival kapcsolatban a következőt írta: "a magyar kormány álláspontja az, hogy az ellenőrizetlen bevándorlásért nem más országok, hanem az Európai Unió felelőtlen bevándorláspolitikája és az embercsempészek viselik a felelősséget".

Top 0