• Sport

Izland kiverte Angliát, itt a torna meglepetése - videó

A 2016-os Európa-bajnokságon több meglepetés is született már, de a torna legnagyobb szenzációját Izland szolgáltatta az utolsó nyolcaddöntőben. Anglia hiába szerezte meg a vezetést már az összecsapás negyedik percében, Izland negyed óra alatt fordított, és végül a meccset is megnyerte. A skandinávok következő ellenfele Franciaország lesz.

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

Az utolsó nyolcaddöntőt rendezték hétfő este Nizzában. A nap korábbi meccsén a címvédő spanyolok kiestek, miután Olaszország 2-0-ra tudott nyerni ellenük.

Az utolsó kiadó helyért a legjobb nyolc között Anglia és Izland küzdött meg egymással. Előzetesen a találkozó esélyese Anglia volt, amely ugyanúgy a csoportja második helyén végzett, mint Izland. Az angolokat Wales előzte meg, míg Izlandot Magyarország.

A találkozót dinamikusan kezdte az angol válogatott, beszorították a kapujuk elé a skandináv csapatot. Az angolok nagyon gyorsan, a 4. percben megszerezték a vezetést, miután az izlandi kapus a tizenhatoson belül buktatta Sterlinget. A büntetőt Wayne Rooney értékesítette.

Rooney gólja:

Az angolok azonban nem sokáig örülhettek, egy nagy bedobást elnéztek, és a megcsúsztatott labdára Ragnar Sigurdsson érkezett az angol ötösnél. A hatodik percben így 1-1 volt az állás.

Sigurdsson gólja:

Ezt követően az angolok több távoli lövéssel is próbálkoztak, amelyek közül kettő kevéssel szállt el a felső léc felett, míg egy alkalommal Halldorssonnak kellett védenie. A meddő angol mezőnyfölényből nem született gól, míg Izland második kapura lövéséből is eredményes volt. A 19. percben Sighthorsson talált be. A távoli lövésbe Hart csak beleérni tudott, védeni nem.

Sighthorsson gólja:

A félidő hátralévő részében hiába próbálkozott Anglia az egyenlítéssel, a fegyelmezett izlandiak tartották a 2-1-es vezetést.

Az 55. percben Ragnar Sigurdsson duplázhatott volna, közelről ollózott a kapura, de lövése pont Joe Hartot találta el. A 60. percig beállt az angol csapatba Wilshere és Vardy is, de a betömörülő izlandi csapat ellenszerét nem találta Anglia.

A mérkőzésen végig hősiesen védekezett Izland, olykor még kontrát is tudtak vezetni. Az angolok a 87. percben becserélték a 18 éves Rashfordot Rooney helyére, de a fiatal tehetség sem tudott segíteni a hátralévő időben. A találkozót óriási meglepetésre Izland nyerte meg 2-1-re.

Izland július 3-án Párizsban a házigazda franciákkal fog játszani, míg Anglia számára véget ért a 2016-os Európa-bajnokság.

Kommentek:

Top 0