• Krimi

Ittasan biciklizett, ezért fél évre elvették a jogosítványát

Fél évre elvették a jogosítványát egy 68 éves férfinek, mert fél üveg sör elfogyasztása után elektromos biciklivel közlekedett. Az elektromos bicikli kis teljesítményű, ezért kerékpárnak számít. Kis teljesítményű elektromos biciklivel közlekedett Törökszentmiklóson a 68 éves férfi, amikor megszondáztatták a rendőrök. Mivel a szonda elszíneződött, feljelentették, a bí­róság pedig pénzbüntetésre és jogosítványbevonásra ítélte.

"Október 20-án ismerősök jöttek hozzánk – mondta a Borsnak a férfi. "Egyikük hozott egy üveg cseh sört, amiből én is ittam, de közben kaptam egy telefont, hogy valahova el kéne szaladnom. Mivel fogyasztottam alkoholt, autóba nem ülhettem, ezért az elektromos bi­ciklimmel mentem. Útközben megállítottak a rendőrök, megfújattak velem egy szondát, ami elszíneződött. Azt mondták, feljelentenek. Tárgyalás mellőzésével november 18-án a szolnoki bíróság megbüntetett 165 ezer forintra, pedig még csak spicces sem voltam, és a jogosítványomat is bevonták fél év­re."

A Bors a férfi ügyvédjét is megkereste.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "A férfi elektromos biciklije 300 watt alatti teljesítményű, ezért kerékpárnak számít. Részegen nem, de kevés alkohol fo­gyasztását követően kerékpárral lehet közlekedni. Az ő alkoholszintje olyan alacsony volt, hogy korábban ezzel még autót is lehetett vezetni. A bíróság döntése megalapozatlan volt, ezért fellebbezünk. Méltányosságból még azt is kérem, hogy a jogosítványát adják vissza minél hamarabb." - mondta Dr. Pataky Csaba ügyvéd.

    Top 16