• Krimi
Faktor

Részeg sofőr okozott tragédiát Pest megyében, a gyalogos métereket repült

A férfi Érden okozott halálos áldozattal és életveszélyes sérülttel járó balesetet.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki ittasan száguldva halálra gázolt egy gyalogost Érden, majd egy másik járműnek ütközött, amelynek a vezetője a baleset során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi egy héttel ezelőtt ittasan vezetett Érd utcáin. Az autójával a megengedett sebességnél lényegesen gyorsabban haladt. A vezetői engedélye pedig már egy éve lejárt.

Amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton a gyógyszertár elé ért, észrevett egy gyalogost, aki az úttestre lépett. Enyhén balra húzta a kormányt, ám így is elütötte a sértettet, aki az ütközéstől nagyjából 58 méterre az úttestre zuhant. A férfi áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött az ott szabályosan haladó teherautóval.

A teherautó vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyalogos a helyszínen életét vesztette.

A halált okozó, ittas vezetéssel gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll. De okkal lehet tartani attól is, hogy a férfi megpróbálná befolyásolni a tanúkat, vagy tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét. A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért a férfi letartóztatását kérte - tájékoztatott az ügyészség.

A police.hu tájékoztatása szerint a férfit hétfőn előzetesbe tették.

Kommentek:

Top 0