• Belföld
MZ/X

Itt van az ősz, itt van újra

Vége a vénasszonyok nyarának. Erős szélre, gomolyfelhőkre és esőre kell számítani, a napot pedig alig lehet majd látni mostanában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután és este a többnyire rövid napos időszakok mellett általában erősen felhős lesz az ég, északnyugaton lehet valamivel több napsütés. Kezdetben keleten több helyen, másutt elszórtan, a déli óráktól egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északi szelet a Dunántúlon és északkeleten nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka második felében északkeleten, északon felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt általában erősen felhős vagy borult marad az ég. Helyenként kisebb eső, zápor valószínű. Az északkeleti, északi szelet még többfelé élénk, helyenként főleg kezdetben erős lökések is kísérik. A hőmérséklet a késő esti 6, 12 fokról hajnalra 4, 9 fokig csökken.

Hétfőn pedig az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de eleinte délnyugaton, nyugaton még több lesz a felhő. Néhol kisebb eső lehet. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Kommentek:

Top 0