• Belföld
MZ/X

Itt számítson ma útlezárásokra a fővárosban

Egy futóverseny miatt a forgalomkorlátozások mellett a tömegközlekedés menetrendje is módosul ma délelőtt.

Változik az 5-ös és a 16-os autóbusz, valamint a 19-es és a 41-es villamos közlekedése 10 óra és várhatóan 13:30 között. Ekkor lesz ugyanis a Történelmi Váltófutás, illetve a Budapest Futófesztivál – NATO Futás rendezvény is- olvasható a BKK közleményében.

A verseny miatt:

  • reggel 6 és 14 óra között az Attila utat lezárják a Vérmező úttól a Bugát utcáig;
  • a Bugát utca és az Alagút utca közötti 13 óráig szakaszos lezárásra kell számítani;
  • 10 óra és 13:20 között a Clark Ádám teret és az Alagutat lezárják;
  • 10:50 és 11:50 között a budai alsó rakpartot a Margit híd és Döbrentei tér között, valamint a Bem rakparton a villamos vágányokat lezárják.

A Történelmi Váltófutás és a Vár futásra az Attila út–Alagút utca–Váralja út– Attila út–Apród utca–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Alagút utca (Alagút)–Attila út–Vérmező útvonalon kerül sor.

A NATO Futást pedig az Attila út–Alagút utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Margit hídi alsó rakpartra lehajtó–Angello Rotta rakpart–Sztehlo Gábor rakpart–Fridrich Born rakpart–Döbrentei téri felhajtó–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Alagút utca–Attila út–Vérmező Attila út 135. útvonalon rendezik meg.

Közlekedési rend

Az 5-ös autóbusz reggel 6 és 14 óra között, az Attila út Alagút utca és Krisztina körút közötti szakaszának lezárása idején, egyik irányba sem érinti az Alagút utca, a Korlát utca, Mikó utca (csak Rákospalota, Kossuth utca felé) és a Körmöci utca megállót; és ideglenesen az 56-os villamos Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar M megállójában áll meg.

A 16-os autóbusz 9:50 és 13:20 között, a Clark Ádám tér és az Alagút lezárása idején nem közlekedik. A  Vár ebben az időszakban csak a Széll Kálmán tér felöl érhető el a sűrűbben közlekedő 16A autóbusszal. A 105-ös autóbusz 9:50 és 13:20 között az Erzsébet híd felé terelt útvonalon közlekedik.

A Gyöngyösi utca M felé nem érinti a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megállót, és ideiglenesen a 178-as autóbusz Dózsa György tér, Döbrentei tér és Március 15. tér, valamint a villamospótló Eötvös tér megállójában áll meg. az Apor Vilmos tér felé nem érinti a Clark Ádám tér megállót, és ideiglenesen a 5-ös autóbusz Március 15. tér, Szarvas tér és Dózsa György tér, valamint a 8E autóbusz Döbrentei tér megállójában áll meg.

A 19-es és a 41-es villamos 10:50 és 11:55 között a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalra terelve, a 17-es és az 56A villamos megállóinak érintésével közlekedik.

Kommentek:

Top 0