• Sport
András Ferenc

Itt az új Ferrari! - képgaléria!

Ma a Williams után bemutatta autóját a Ferrari is. Az olasz istálló autójának SF-16H lesz a neve, és új, fehér résszel van díszítve. A csapat célja, hogy idén még többször legyőzzék a világbajnok Mercedest.

Fotó: Europress - Handout/Getty Images

Fotó: Europress - Handout/Getty Images

Ahogy korábban beszámoltunk róla, ma mutatta be 2016-os autóját a Williams, de korábban a Renault is leleplezte autójának új festését, amely még változhat az Ausztrál Nagydíjig. Ma leleplezte idei versenyautóját a Ferrari is.

Az olasz márka online mutatta be új autóját, a csapat vezetője Maurizio Arrivabene, a technikai igazgató James Allison, és a két pilóta, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen rántotta le a leplet az új autóról.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A képre kattintva megtekintheti galériánkat!

  Fotó: Europress - Handout/Getty Images

  Fotó: Europress - Handout/Getty Images

  Az autó festésén feltűnő, hogy több fehér van rajta, mint a korábbi években, különösen a motort borító lemezen és az első szárnyon. Természetesen nem csak a festésben vannak változások, az autó orra rövidebb, míg a motor borítása vékonyabb és áramvonalasabb.

  Ez annak köszönhető, hogy a csapat sokat dolgozott a motor hűtésén, és ezt egy még hatékonyabb aerodinamikai csomaggal tudták megoldani. Ehhez a motort is át kellett alakítani.

  Ebben az évben még jobban kell dolgoznunk. A szezon végéig harcban szeretnénk lenni a bajnoki címért. Tudom, hogy ez nem lesz egyszerű, mert az ellenfeleink sem aludtak, de mindig a legjobbra kell törekedjünk.

  - mondta Arrivabene.

  A Ferrari tavaly három futamon tudott nyerni Sebastian Vettel révén, Vettel lemaradása Hamilton mögött végül 103 pontos volt. Bár a Ferrari a csapatok közötti versenyben második lett, de nagy, 275 pontos hátrányuk volt a Mercedes mögött.

  A Ferrarinál tovább szeretnének közelíteni a német csapathoz, és jó úton járnak, mert 2014-ben egyetlen futamot sem nyertek, így ha folytatódik a csapat fejlődése, akkor Arrivabene elvárásai reálisak.

  2013-ban nem voltunk a megfelelő szinten a bajnokságban, legfeljebb a kerékcseréknél. Tavaly léptünk egyet előre, és remélem, hogy az idei autó is egy újabb előrelépés lesz a versenyképesség szempontjából. Minden reményünk ebben az autóban van, alig várjuk, hogy a pályán is láthassuk

  - mondta Allison.

  Top 16