• Külföld
CsR

Itt a legfrissebb jelentés Hillary Clinton állapotáról

Orvosa szerint Clinton egészséges és alkalmas az elnökségre. Lisa Bardack egy részletes beszámolót tett közzé, amiben még Clinton vérképéről is ír.

Újabb egészségügyi jelentést tett közzé Lisa Bardack, Hillary Clinton orvosa. Közölte, hogy páciense állapota "szépen javul az antibiotikumokkal és a pihenéssel", a doktornő kijelentette,

Clinton egészséges és fitt ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen.

A jelentés 2 oldalas, amiben az általános orvosi vizsgálat eredményeit is leírták, és amiben Bardack azt is részletezi, hogyan fedezték fel a politikus tüdőgyulladását. - írja a BBC.

Leírja, hogy szeptember 2-án is megvizsgálta Clintont "24 órája tartó hőemelkedés és fáradtság" miatt. A tüdőgyulladást múlt pénteken állapították meg, miután egy mellkasi CT-vizsgálat gyulladást mutatott, amely enyhe, nem fertőző bakteriális eredetű megbetegedés. Azonnal Levaquin nevű antibiotikumot adtak rá, a gyógyszert tíz napig kell szednie Clintonnak. A tüdőgyulladás hírét csak vasárnap hozták nyilvánosságra, miután az elnökjelölt a 2001. szeptember 11-i terrormerényletekre emlékező ünnepségen New Yorkban rosszul lett és távozott a helyszínről.

Lisa Bardack arról is tájékoztatott, hogy Clinton oltásait "frissítették", mammográfiai leletei semmiféle kóros eltérést nem mutatnak, és a laboratóriumi leletek is normális értékeket jeleznek. A koleszterinszintje szintén normális, viszont a vérzsírszintje kicsit magas. A demokrata elnökjelölt vérnyomása 100/70.  

Kommentek:

Top 0