• Krimi
Faktor

Mentőhelikopterrel mentenek: járhatatlanok az utak az ítéletidő miatt

A pusztító időjárásnak halálos áldozatai is vannak. A károk óriásiak.

Napok óta heves esőzések és áradások pusztítanak Thaiföld déli tartományaiban: az ítéletidő eddig 21 ember életét követelte, és hatalmas károkat okozott.

Az év eleje óta tartó, özönvízszerű esőzések több mint 200 utat és 59 hidat tettek használhatatlanná, valamint megrongáltak 330 ezer házat, amelyek összesen csaknem egymillió embernek adtak otthont. Várhatóan keddig még folytatódik aszélsőséges időjárása Thai-öböl és az Andamán-tenger térségében - írja az MTI. A meteorológiai szolgálat szerint ezekben a körzetekben akár háromméteres hullámokkal is lehet számolni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata figyelmeztette az ázsiai országba készülő magyarokat: jelenleg nyolc tartományban adtak ki a hatóságok figyelmeztetést a rekordmértékű esőzés miatt. Ko Samui és Ko Phangan szigeteken több helyen lezárták az utakat, határozatlan időre törölték a szárazföldi tömegközlekedési járatokat, és a turisták nem tudják elhagyni szálláshelyeiket. A hatóságok türelemre kérik az érintett területeken lévő turistákat.

Kommentek:

Top 0