• Belföld
Faktor

Ez vár a miskolci férfire, aki megerőszakolta kislányait

A férfi rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal ütötte feleségét és gyerekeit.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A Miskolci Törvényszék márciusban K. I. vádlottat folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Kné M.I. II.r. vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát K.A. gyermekükre nézve, illetve I.r. vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság szerint a házaspár közösen nevelte hét gyermekét. A férfi rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal bántalmazta feleségét és gyermekeit is. A folyamatos erőszak hatására nagyon féltek tőle. I.r. vádlott 4 kiskorú lányát 2009 és 2012 között rendszeresen megerőszakolta.

Ilyenkor II.r. vádlottat és a többi gyermekét elküldte otthonról. Volt olyan alkalom is, amikor a többiek a másik szobában tévéztek. Ha a sértett nemet mondott vagy ellenállt, I.r. vádlott nemcsak őt verte el, hanem a többi testvérét és II.r. vádlottat is.

A sértettek a fenyegetések és a bántalmazások miatt kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek. II.r. vádlott nem akadályozta meg I.r. vádlottat az erőszakban.

Kommentek:

Top 0