• Külföld
Faktor

Rettenetes pusztításra készülhet az Iszlám Állam

A legveszélyesebb szakembereik kerültek egy helyre.

Fotó: Europress / Safin Hamed - AFP

Fotó: Europress / Safin Hamed - AFP

Egyre szorosabbra húzzák a gyűrűt a szövetségesek az Iszlám Állam állásai körül, ezért a dzsihádisták költöztetik az apparátusukat. Az átcsoportosítás azonban félelmetes jövőt hozhat: a terroristák most először terelik egy „sejtbe” az összes vegyészt és fegyverszakértőt, aki őket szolgálja, és akik képesek vegyi fegyver-arzenált előállítani vérszomjas céljaikra - írja a New York Post.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A szíriai Rakka, az Iszlám Állam önkényesen kikiáltott fővárosa felé közelít már a szír, a kurd és a koalíciós hadsereg, ezért a harcosokon kívül a terroristák mindent átszállítottak az iraki határ közelébe, az Eufrátesz völgyébe. Itt állomásozik most a vegyi fegyver-specialisták csoportja is, akik még sosem dolgoztak együtt, hiszen a terrorszervezet végig a területein szétszórva foglalkoztatta őket. Összehívásuk pedig nem sok jót ígér, főleg, hogy az Iszlám Állam már rég megszerezte a fegyverek előállításához szükséges eszközöket.

    A terroristák április óta eddig legalább 15 alkalommal vetettek be az iraki Moszulban vegyi fegyvert, és nem kérdés: bármikor újra megtennék - egy amerikai ezredes szerint viszont azt senki sem szeretné látni…

    Kommentek:

    Top 16