• Külföld
Faktor

Horror a tanórán: öngyilkos merényletre tanította a diákokat a férfi

Egy londoni bíróság tárgyalja annak az iszlám vallástanárnak az ügyét, aki merényletsorozatra készült, és tanítványait arra akarta rávenni, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

A 25 éves Umar Haque arra készült társával, akit egy kelet-londoni mecsetben ismert meg, hogy több terrortámadást is végrehajtanak a brit fővárosban. A célpontok között szerepelt a Big Ben, egy népszerű bevásárlóközpont, de az őrségváltáskor összegyűlt tömegben is robbantottak volna - írja a Daily Mail.

A tanár azt is kihasználta, hogy fiatal, befolyásolható gyerekeknek tartott órákat az iszlámról: közel 30 11 év körüli fiúnak ecsetelte azt, hogy fegyvert ragadni jó dolog, és hogy ő az Iszlám Állam parancsait követi. Ezek után fegyveres, robbantásos terrortámadások végrehajtására próbálta megtanítani a kamaszokat, mert az volt a célja, hogy közel 300 fiatal taggal bővítse a terrorszervezet állományát.

A tárgyaláson az egyik tanítványa is tanúskodott a tanár ellen: elmondta, hogy többször is azt kellett eljátszaniuk, hogy egy robbanószerekkel megrakott járművel belecsapódnak a tömegbe, majd lövöldöznek, és végül Allah nevében öngyilkos merényletet hajtanak végre. A tanár azzal próbálta feltüzelni őket, hogy olyan videókat mutatott nekik, amelyben brit támogatású amerikai gépek bombázzák Szíriát. A fiúknak végül meg kellett esküdniük, hogy senkinek nem árulják el, mi történik a tanórákon.

Haque mellett még három bűntársát is letartóztatták a rendőrök, a tárgyalások még nem értek véget.

Kommentek:

Top 0