• Külföld
Faktor

Az Iszlám Állam győzni fog - egyre többen hisznek ebben

Egy friss közvélemény-kutatásból kiderült, hogy egyre kevesebb amerikai hisz abban, hogy az Iszlám Állam vereséget fog szenvedni.

Fotó: europress / Welayat Raqa - AFP

Fotó: europress / Welayat Raqa - AFP

Az amerikaiak majd' fele, 41 százalékuk nem hisz már abban, hogy az Iszlám Államot valaha is le lehet győzni – sőt, egyre többen élik félelemben napjaikat. Egy friss közvélemény-kutatás szerint a lakosok 70 százaléka tart attól, hogy hamarosan egy rengeteg áldozatot követelő terrortámadás történik az Egyesült Államokban, amelyet talán vegyi vagy biológiai fegyverrel hajtanak végre a dzsihádisták - írja a Breitbart.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A felmérést egy amerikai közvélemény-kutató intézet készítette, több ezer embert kérdeztek meg a témában. Eszerint már kisebbségbe szorultak azok az amerikaiak, akik azt hiszik, a koalíció megnyerheti a háborút az Iszlám Állammal szemben – már csak a lakosság egyharmada bízik ebben. Sokan pedig bizonytalanok, nem tudják megjósolni, ki kerül ki győztesen a harcokból.

    Az elemzők szerint a tanulmány arra világít rá, hogy a politikusoknak ideje lenne tájékoztatni a lakosokat arról, pontosan mi folyik a Közel-Keleten, hogyan áll a háború. A mostani kommunikáció ugyanis csak rettegést szül, nem reményt, miközben Trump egyre szorosabbra és ütőképesebbre fűzi a koalíciót. A jelenlegi amerikai elnök ígérete szerint le fogják győzni a terrorszervezetet – még ha a civilek ebben jelenleg erősen kételkednek is.

    Kommentek:

    Top 16