• Külföld
Faktor

Halálos és perverz játékot játszanak a terroristák a civilekkel

Az Iszlám Államnak semmi sem szent, élő pajzsként használják a civileket - borzalmas részletek derültek ki az ostromlott városokban rekedők mindennapjairól.

Fotó: Europress / HO / IS RAQQA - AFP

Fotó: Europress / HO / IS RAQQA - AFP

Több ezer család szenved nap mint nap, mert nem tudtak elmenekülni a terroristák megérkezése előtt az otthonaikból. Mivel az Iszlám Állam egyre több városa kerül ostrom alá, az ott lakók élete hatalmas veszélyben forog, mivel a terroristák élő, eldobható pajzsként használják őket - írja a Fox News.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A dzsihádisták már régóta alkalmazzák azt a bevált taktikájukat, hogy ártatlan családok otthonaiban húzzák meg magukat, és onnan lövik a katonákat, miközben maguk mellett tartották a gyerekeket. Vérszomjuk azonban mostanra még vadabb szintekre jutott: gyakran összekötözik a civileket, és mögéjük bújva lőnek az ostromlókra, vagy éppen gyerekekkel megrakott harckocsikkal támadnak. De az sem ritka, hogy a menekülő nőkre és gyerekekre robbanómellényt kényszerítenek, és ezeket akkor aktiválják, mikor áldozataik a katonák közelébe érnek.

    Az Iszlám Állam nem véletlenül kínozza a civileket: tudják, hogy a koalíció seregei nem merik kockáztatni az ártatlanok életét, így pedig lassítani lehet az előrenyomulásukat. Valószínűleg a fővárosuk, Rakka esetében is pokollá fogják tenni a lakosok életét.

    Kommentek:

    Top 16