• Külföld
Faktor

Brutális támadásra készült az Iszlám Állam

Times Square, egy New York-i metróvonal, három koncert - ezeket a helyeket borította volna vérbe a terrorszervezet három fanatikusa.

Életfogytiglani börtönbüntetés várhat arra a három terroristára, akik 2016 nyarán akartak robbantani egy New York-i metróvonalon, valamint a Times Square-en, ahol naponta 33 ezer ember fordul meg. A merényletet az utolsó pillanatokban sikerült megakadályozni egy FBI- ügynök segítségével, a csoport már a bombákat is beszerezte.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A sejt egy 19 éves kanadai állampolgárból, Abdulrahman El Bahnasawy-ból, egy ugyanennyi idős amerikaiból, Talha Haroonból, és fülöp-szigeteki mesterükből, a 37 éves Russell Salicból állt - írja az Express.

  A három férfi kegyetlen célt tűzött ki maga elé: meg akarták ismételni a 9/11-es terrortámadás pusztítását. Chat-alkalmazásokon keresztül csiszolták a tervet, amibe egy negyedik lelkesnek tűnő, Iszlám Állam-fanatikust is beavattak. Csak azt nem tudták, hogy az illető valójában az FBI fedett ügynöke.

  A csoport a muszlim böjt, a Ramadan ideje alatt akarta végrehajtani támadásait: a Times Square-en egy autóban és egy metrókocsiban robbanószerkezetet helyeztek volna el, amelyet távirányítással aktiváltak volna, majd különböző, nagy tömeget vonzó koncerteken válogatás nélkül lőtték volna az embereket, mint ahogy a párizsi Bataclanban tették 2015 novemberében a terrorszervezet dzsihádistái. Az akció végén pedig robbanómellényeik segítségével öngyilkos merényletet követtek volna el.

  A három férfi tárgyalása már kezdetét vette, de a bíróság még nem hirdetett ítéletet. A támadásuk nagyjából egy időben történt volna az orlandói mészárlással: Omar Mateen 49 embert lőtt agyon a Pulse melegbárban.

  Kommentek:

  Top 16