• Külföld
Faktor

Több száz iskolát támadott meg az Iszlám Állam

800-nál is több iskola honlapját támadták meg az Iszlám Állam hackerei az Egyesült Királyságban.

A támadás még múlt hétfőn történt, de csak most hozták nyilvánosságra az egész országot érintő esetet - írja a Fox News.

A weboldalak helyett egy fekete hátterű fenyegető szöveg jelent csak meg, amely azt állította: mindenkit elszámoltatnak a háborúban elhullajtott muszlim vérért és Trump bűneiért. Ezek után az oldal átirányította a felhasználókat a Youtube-ra feltöltött dzsihádista propagandavideókhoz, valamint a „Szeretem az Iszlám Államot” kántálás közben a volt iraki diktátor, Szaddam Husszein képe is rendszeresen felugrott.

Bár a támadást gyorsan sikerült felszámolni, a hatóságok szerint kétségbeejtő, hogy egy ilyen nagyszabású akciót tudtak végrehajtani a terrorista hackerek – mint ahogy az is, hogy érzékeny adatokat is ellophattak, mikor feltörték az iskolák oldalait.

A szervereket már az FBI vizsgálja, külső szakértők bevonásával próbálják megtalálni a hackereket.

A hackerek célja a pánikkeltés mellett az volt, hogy az Iszlám Államot hirdessék néhány fiatal, potenciális terroristajelölt számára is – a hatóságok abban reménykednek, hogy egyetlen diák sem találta vonzónak a videókban sugárzott képet.

Kommentek:

Top 0