• Külföld
Faktor

Jelentkezett az Iszlám Állam: itt rendeznek vérfürdőket

Európa mellett másokat is megfenyegettek legújabb propagandaanyagaikban.

Az Iszlám Állam grafikusai nem pihentek, a legfrissebb propagandaanyagaiktól azt várják, hogy több fanatikusuk is terrortámadást hajt végre. A célpontok között London, Oroszország és az Egyesült Államok is szerepel - írja a Daily Mail.

Az egyik poszteren a Big Ben látható, egy felfegyverzett dzsihádista társaságában, míg egy másikon Vlagyimir Putyin és az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka feje szerepel a célkeresztben. A harmadik plakáton pedig arra biztatják a híveiket, hogy égessék fel Amerikát.

Az új propagandaanyagok azt követően kezdtek el terjedni az interneten, hogy a hétvégén Khalil Khalilov Allahu Akbar kiáltással tüzet nyitott egy dagesztáni templomban, meggyilkolva öt nőt – a támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

A terrorszervezet ritkán szokta nyíltan megfenyegetni Oroszországot: eddig csak egyszer tették, mikor Putyin bejelentette, hogy támogatni fogják a szíriai elnököt, Bassár el-Aszadot. A britek azonban már hozzászokhattak, hogy egy-egy híres épületük vagy a királyi család egy tagja a plakátokon szerepel, legyen szó a lángoló Big Benről vagy a megkéselt II. Erzsébetről.

Az Iszlám Állam egyre több területet veszít el egykori kalifátusából, ám az életben maradó terroristák kegyetlen bosszút terveznek, ráadásul sok fanatikus Európában tartózkodik, arra várva, hogy lesújthasson az ártatlanokra.

Kommentek:

Top 16