• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Ismét terroristákat öltek meg a tunéziai hatóságok

Legalább három terroristával végeztek csütörtökön a két napja kezdődött terrorellenes műveletükben a tunéziai biztonságiak a líbiai határ közelében.

A mai terrorellenes művelettel 49-re nőtt a hétfő óta a meggyilkolt szélsőségesek száma. A tunéziai hatóságok nyolc terroristát őrizetbe vettek.

A 60 ezres Ben Gardán városában hétfőn szélsőséges fegyveresek ütöttek rajta a tunéziai hadsereg egyik kaszárnyáján, és egy rendőrségi és egy katonai ellenőrzőponton. A hivatalos adatok szerint az összecsapásokban 36 támadó, a biztonságiak 13 tagja és 7 civil halt meg.

Tunéziai katonák ellenőriznek egy utat a líbiai határ közelében. Fotó: Europress - 
FATHI NASRI / AFP

Tunéziai katonák ellenőriznek egy utat a líbiai határ közelében. Fotó: Europress - FATHI NASRI / AFP

Habíb Eszid tunéziai kormányfő kedden közvetve az Iszlám Államot tette felelőssé a támadásokért. Válaszul a tunéziai hatóságok háromnapos terrorellenes műveletbe kezdtek, Ben Gardán településen kijárási tilalmat rendeltek el és fokozták a biztonsági ellenőrzést.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A terrorellenes akció keretében a biztonságiak Hasszi an-Núr térségében csütörtökön két terroristát agyonlőttek, egyet elfogtak és négy Kalasnyikovot lefoglaltak. Egy másik település közelében egy terroristát ölt meg egy őrjárat, miután a férfi rájuk lőtt – írja az MTI

    Top 16