• Krimi

Ismét szexuálisan zaklatták a nőket Németországban

A szilveszterkori csoportos szexuális zaklatásokhoz és rablásokhoz hasonló esetek történtek a hétvégén Berlinben a kultúrák karneválján - jelentette hétfőn egy német médiatársaság.

Eddig három nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt. A rendőrség kéri a további sértetteket, hogy jelentkezzenek.

Az egyik eset szombaton történt:  két nőt körülvett és zaklatott egy nagyobb csoport férfi. Molesztálták őket, és egyiküktől elvették a mobiltelefonját. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a csoport feloszlott, de három feltételezett elkövetőt - két török származású férfit és egy hontalan menekültet - sikerült elfogni, a nő pedig visszakapta a telefonját.

Táncosnő a kultúrák karneválján. Fotó: Europress - Maurizio Gambarini / dpa / AFP

Táncosnő a kultúrák karneválján. Fotó: Europress - Maurizio Gambarini / dpa / AFP

A másik eset pénteken történt: a 16 éves lányt egy csoport férfi körbevette, és zaklatta. Megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült, csak akkor, amikor egy férfi a segítségére sietett, és megfenyegette a támadókat, hogy kihívja a rendőrséget. A sajtó szerint erről az esetről csak hétfőn szerzett tudomást a rendőrség, miután a lány elmesélte az édesanyjának, aki feljelentést tett.

A Bild című lap hétfőn azt írta, hogy szemtanúk szerint további csoportos szexuális zaklatások, rablások is történhettek a karneválon.

A berlini rendőrség szerint a kultúrák karneválján nagyjából 650 ezer ember vett részt, és a rendezvény viszonylag békés volt, nagyobb rendbontás nem történt. A szilveszteri támadásokhoz hasonló esetek tömegrendezvények nélkül is előfordulnak, számuk emelkedik – írja az MTI.

A kultúrák karneválját (Karneval der Kulturen) a főként külföldiek és bevándorlók lakta Kreuzberg kerületben rendezik meg 1996 óta minden évben. A pünkösdi parádé a különböző kultúrák és népek békés együttélését, a nyitottság és az elfogadás, a tolerancia eszméit hirdeti Berlinben, ahol nagyjából 180 nemzet, népcsoport képviselői élnek együtt. A négynapos esemény az egyik leghíresebb multikulturális fesztivál a világon, népszerűsége London Notting Hill-i vagy Rotterdam nyári karneváljához mérhető.

Top 0