• Külföld

Uszodai zaklatás-ügy: visszaengedték a migránsokat

Feloldják a migráns férfiakra kivetett uszodalátogatási tilalmat Bornheimben - döntött hétfőn a német város önkormányzata.

Az uszodát szerdától használhatja a településen élő 160 menedékkérő. A tilalmat már keddtől fel akarta oldani az önkormányzat, de a mendékkérőkkel foglalkozó szociális munkások kértek még egy napot a viselkedési szabályokról és a nemek egyenjogúságáról, a nők helyzetéről kezdett felvilágosítás, ismeretterjesztés befejezésére – írja az MTI.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kisvárosban múlt pénteken tiltották ki átmenetileg a migránokat az uszodából, mert molesztálásokra panaszkodtak a nő vendégek és a személyzet tagjai. Beszámolóik szerint a zaklatók migráns férfiak voltak. Az önkormányzat megígérte, hogy megszüntetik a tilalmat, amint sikerül megértetni a muszlim migránsokkal, hogy miként kell viselkedni az uszodában.

Csaknem 400 e-mail érkezett a városvezetéshez az ügyben. A legtöbben örültek a döntésnek. Voltak néhányan „a szélsőjobboldalról is, az ő leveleikre nem válaszoltunk” – mondta az önkormányzat szociális ügyekért felelős vezetője. Markus Schnapka elmondta: a legtöbben tudják, hogy Bornheim nem a szélsőjobb, „hanem a menekültek oldalán áll”.

Elmondta, hogy továbbra is bármikor kitilthatnak férfi migránsokat az uszodából, ha zaklatják a vendégeket – áll a WDR médiatársaság beszámolójában.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablásokrévén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.

Top 0