• Belföld
Faktor

Milliókat lopott a munkahelyéről egy ismerőse által

Az ismerősét vette rá, hogy pénzt lopjon a munkahelyén lévő páncélszekrényből. Tudta, hogy nem fog működni a riasztó, volt kulcsa és a páncélszekrény számkódját is ismerte. Eljárás indult a férfi ellen.

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy Nógrád megyei férfi ellen, akinek az ötlete alapján a munkahelyéről kilenc és fél millió forintot tulajdonított el egy ismerőse – közölte a Nógrád Megyei főügyészség vezetője.

A vádlott és a társa 2013 nyarán kötött megállapodást arról, hogy pénzt lopnak el a szécsényi cég irodájában található páncélszekrényből. A vádlott itt dolgozott, ezért tudta, hogy az egyik hétvégén nem fog működni a riasztó és nagy összegű pénz lesz a páncélszekrényben. Ráadásul ismerte a széf számkódját is.

2013 augusztusában, egy késő este a lopás elkövetőjét a felesége vitte a helyszínre, a kerítés átugrása után a társától kapott kulccsal bejutott az épületbe, majd ellopott kilenc és fél millió forintot. Ez idő alatt a lopás kiötlője külföldön tartózkodott, így akarta elkerülni, hogy gyanúba keveredjen.

A vádlott az ellopott összegből hét millió forintot kapott, az elkövető két és fél milliót tarthatott meg.

A lopást kitervelő vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozták.

Kommentek:

Top 0