• Külföld
Faktor

Megrázó, 18 sírt gyaláztak meg a zilahi református temetőben

Az elkövetők sírköveket borogattak fel, törtek össze.

Illusztráció.

Illusztráció.

Ismeretlenek 18 sírt gyaláztak meg a Zilah belvárosában levő református temetőben. Az elkövetők sírköveket borogattak fel, törtek össze. A rendőrök nyomozást indítottak, és keresik az elkövetőket.

Püsök Sándor Csaba Zilah belvárosi református lelkész az MTI-nek elmondta: a temetőőr múlt kedden jelentette a sírrongálást. Az eset azért kapott egy hét késéssel nagy nyilvánosságot, mert a húsvéti istentiszteleten tájékoztatták a híveket a történtekről, és közölték a rendőrség kérését, hogy személyesen is tegyen mindenki feljelentést, akit kár ért. Egyben felhívták a hívek figyelmét arra, hogy azonnal jelentsék, ha olyanokat látnak a sírkertben, akik feltételezhetően nem a szeretteik sírjához jöttek.

A lelkész elmondta: a meggyalázott sírok a temető egy viszonylag eldugott hátsó részében találhatók, a katolikus temetőbe vivő átjáró közelében. Püsök Sándor Csaba az MTI kérdésére azt mondta: egyelőre nem lehet megállapítani azt, hogy célzatosan magyarellenes cselekedet történt volna. Hozzátette: a helyszínelő rendőröktől tudja, hogy korábban a helyi köztemetőben is történt a mostanihoz hasonló, de jóval kisebb vandalizmus.

Kommentek:

Top 0