• Sport
Faktor

Ismeretlen vírus miatt kerülhet életveszélybe a wimbledoni bajnok

A francia Marion Bartoli 2013-ban még megnyerte a női egyes versenyt Wimledonban, majd még abban az évben bejelentette a visszavonulását. Most azt monda, hogy félti az életét, mert egy ismeretlen vírus miatt drámaian lefogyott.

Fotó: Europress - Fred Dufour/AFP

Fotó: Europress - Fred Dufour/AFP

Annyira nagy a baj, hogy az orvosok azt tanácsolták Bartolinak, hogy a Wimbledon után megrendezésre kerülő meghívásos versenyen se induljon el, mert súlyos gondok vannak az egészségével. Bartoli azt mondta, hogy az anorexia ki van zárva a lehetőségek közül, azt állítja, hogy olyan ritka vírus támadta meg, amelynek még nevet sem adtak az orvosi szakértők.

Ez nem élet, egyik napról a másikra csak a túlélésről szól minden. Féltem az életem, attól tartok, hogy valamelyik nap egyszerűen megáll a szívem. Az életem egy valódi rémálom, senkinek sem kívánom azt, amit most átélek, és az egész csak egyre rosszabb lesz.

Bartoli azt is elárulta, hogy kesztyűt kell viselnie akkor, amikor a mobiltelefonját használja, mert a vírus érzékeny az elektromosságra. A korábbi TOP 10-es játékos (a legjobb helyezése a világranglistán a hetedik volt) úgy gondolja, hogy akkor fertőződött meg, amikor Ausztrália, New York és India között ingázott januárban és februárban ez év elején.

Azóta 20 kilogrammot fogyott, hétfőn pedig bevonul egy klinikára, ahol komolyabb gyógykúrát kap majd.  

Kommentek:

Top 0