• Tech
Faktor

Fontos változás jön Facebookon, erre a nehézségre készüljön

Komplikáltabb lesz megtalálni ismerőseit.

Visszaélésre ad okot, ezért inkább megszüntetik azt a lehetőséget, hogy e-mail cím vagy telefonszám alapján megtalálhassuk ismerőseinket a Facebookon.

Szinte naponta érkeznek hírek arról, hogy a Facebook készítői hogyan próbálják átláthatóbbá és biztonságosabbá tenni a közösségi oldalt. Nem csoda, hiszen úgy tűnik, a Cambride Analytica-botrány több embert érint, mint gondolták, sőt tulajdonképpen minden felhasználó adatai illetéktelenek kezébe kerülhettek - írja a Maszol.

Sokan meglepődtek, hogy mi mindent tud róluk a Facebook, éppen ezért egyszerűsítette a platform a biztonsági és adatvédelmi beállításait. Most a Facebook tehcnológiai igazgatója, Mike Schroepfer jelentette be, hogy megszűnik az e-mail cím és telefonszám alapján történő keresés. Korábban azért tették ezt lehetővé, mert sok azonos nevű felhasználó van vagy olyan, akinek nehéz leírni a nevét, és így könnyű volt megtalálni az ismerőseinket.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Bejelentették többek között azt is, hogy a Messenger vagy Facebook Lite alkalmazások által begyűjtött, szöveges üzenetekre vonatkozó egy évnél régebbi adatokat törlik. Megvizsgálták ugyanakkor, hogy SMS-ek tartalmait mentették-e el ezek az applikációk, és azt találták, hogy nem történt ilyen.

    Kommentek:

    Top 16