• Belföld
Faktor

Diákok szenvedtek súlyos balesetet Mátrafüreden, pedig iskolában kellett volna lenniük

Az ütközésben hárman súlyosan, egy ember pedig életveszélyesen sérült meg.

Aggódnak egy középiskola diákjainak szülei. Három tanuló ugyanis tanítási idő alatt szenvedett súlyos balesetet, ráadásul úgy tudni, alkoholt is ittak. A Blikknek egy aggódó édesapa azt mondta, hogy az eset kapcsán ellentmondásos információkat kapnak.

Tanítási időben miért nem az iskolában voltak a diákok, hogyan lehet súlyos balesetet okozni, amikor a gyerekeknek az órán kellene ülniük? Hogy tudom én így a fiamat biztonságban az iskolában? Ezek szerint bármikor kimehetnek úgy, hogy senki észre sem veszi?

– tette fel a kérdéseket a férfi. A szülő szerint több diák is állította, hogy a balesetet szenvedő tanulók aznap reggel bementek a suliba, de az intézmény szerint aznap nem jelentek meg a tanulók.

Az érintett diákok nem kollégiumban, hanem albérletben laknak, és a baleset napján nem jöttek iskolába

– közölte szűkszavúan az intézmény vezetője. Az iskola diákjai közül mindenki hallott a történtekről. Szerintük egy lány és két fiatalember ült az autóban, és egy buliba tartottak. A tanulók szerint az autó tele volt alkohollal.

Megcsúsztak a padkán egy kanyarban, ezért ütköztek össze a furgonnal

– mondta egy diák a lapnak.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint május 2-án a gyöngyösi tűzoltók szabadítottak ki egy autóba szorult embert Halmajugra térségében, miután a kocsi egy furgonnal karambolozott. Az ütközésben hárman súlyosan, egy ember pedig életveszélyesen sérült meg, mentőhelikopterrel vitték őket Budapestre. A rendőrség büntetőeljárást indított.

Kommentek:

Top 0