• Külföld
Faktor

Földrengés rázta meg a turistaparadicsomot, gyerekek ragadtak a romok alatt

A kicsik kommunikálnak a mentőkkel, ám van olyan felnőtt, akit már nem lehetett megmenteni.

Fotó: Europress - AFP/Mauro Pagnano

Fotó: Europress - AFP/Mauro Pagnano

Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt kedd este. A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, előbbiben sikerült élve kimenteni három személyt a romok alól. Az MTI úgy tudja, hogy a rengésben házak omlottak össze, egy ember pedig meg is halt. A BBC viszont arról számolt be, hogy két nő vesztette életét, és 39 ember sérült meg.

A mentők egy héthónapos babát is kiszabadítottak a romok alól, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy testvéreit biztonságban kiemeljék.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták különösen szeretik. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte már itt a szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) van a szigeten.

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagynak, de - mint Gianluca Valensise az ANSA hírügynökségnek elmondta - a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, és ezért erősebb a hatásuk a felszínen.

Kommentek:

Top 0