• Élet
Faktor

Legyen óvatos a munkahelyén: kedvenc bögréje nem is olyan tiszta, mint gondolná

A munkahelyi bögrék és csészék igen mocskosak lehetnek, még akkor is, ha ez nem látszik rajtuk. Sőt, akár a kollégáink széklete is kimutatható róluk.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Dr. Charles Gerba biológus szerint az irodai konyhákban található bögrék 90 százalékát baktériumok borítják, amelyek közül 20 százalék tartalmaz emberi fekáliából származó kórokozókat.

Az Arizonai Egyetem mikrobiológusa az egészért a konyhai mosogatószivacsok felelősek az egészért – pedig senki sem gyanakodna rájuk. Az irodában is a bacilustelepként működő szivacsokat igen ritkán cserélik, pedig könnyen összegyűlnek benne a különféle szennyeződések.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A baktériumokat mosogatás előtt csak a bögrék 20 százalékáról lehetett kimutatni, míg azután, hogy a szivaccsal megtörölték azokat, ez az arány már 100 százalék volt.

  Kólibaktériumot nem találtak az eltörlés előtt, de a szivaccsal való érintkezés után a csészék 20 százalékán ott volt a fekáliából származó baktérium.

  A Metro viszont azt javasolja, hogy ne essünk kétségbe, hiszen ha esténként hazavisszük, és ott mossuk el a bögrénket, a veszélyeket teljes mértékben elkerülhetjük.

  A biológusok tanulmányát a Dairy, Food and Environmental Sanitation című lapban publikálták.

  Kommentek:

  Top 16