• Krimi
Faktor

Írt egy novellát arról, hogyan ölhetjük meg a férjünket - hét évvel később letartóztatták gyilkosság miatt

A nő több okot is felsorolt írásában, hogy mi vezethet a gyilkossághoz.

Az amerikai hatóságok letartóztattak egy 68 éves nőt, férje megölése miatt, hét évvel azután, hogy megjelentetett egy novellát, amiben pont házastársa megöléséről fantáziált. A „Hogyan öld meg a férjed” című írást egy internetes oldalon tette közzé az Oregon államban élő nő, de miután a helyi sajtó megtalálta, a novellát már nem lehet megnyitni – írta a The Oregonian.

Nancy Crampton Brophyt az előző héten tartóztatta le a helyi rendőrség, férje, a 63 éves Daniel Brophy megölése miatt. A férfit még június 2-án, kora reggel találták meg az Oregon Culinary Institute nevű, híres szakácsiskola egyik konyhájában. A meglőtt Brophyra a diákjai bukkantak rá. Akkor még életben volt, de nem sokkal később a helyszínen életét vesztette.

A gyilkosságnak sokáig egyáltalán nem volt gyanúsítottja, és mindenkit nagy meglepetésként ért, hogy az előző héten a feleséget tartóztatták le a férfi megölése miatt. A rendőrség és az ügyészség egyelőre nem közölte, hogy mi állhatott a gyilkosság mögött.

A bíróság ugyanis egy ritka lépésként engedett az ügyészség kérésének, és a vádiratot nem hozták nyilvánosságra – írta a portál. Az ügyészségi szóvivő a lapnak azt mondta, hogy azért nem tesznek közzé több információt, mert azzal veszélybe sodornák a még zajló nyomozást.

A feleség 2011-ben megjelent novellája azonban több lehetséges okot is felsorol arra, hogy valaki miért is akarhatja megölni a férjét. Az Oregonian cikke szerint a hűtlenség, a bántalmazó kapcsolat vagy a pénzsóvárság is rávehet egy nő a házastárs megölésére. „A válás sok pénzbe kerül, és tényleg osztozni akarsz mindenen?” – írta a nő a novellában.

Kommentek:

Top 0