• Sport
Faktor

Iráni sportolókat segít Annus Adrián és Fazekas Róbert

Annus Adrián edzőként, Fazekas Róbert pedig tanácsadóként segíti januártól az iráni diszkosz- és kalapácsvetők felkészülését. Az iráni hírügynökség szerint a magyar olimpikonok már aláírták januártól érvényes szerződésüket az Iráni Atlétikai Szövetséggel.

Az edzőként 2010 óta dolgozó Fazekas a jövőben Mohammad és Mahmúd Samimi felkészülését irányítja majd, Annus pedig három kalapácsvető edzéseit segíti. Fazekas tanácsadóként, Annus pedig edzőként dolgozik januártól a közel-keleti országban, amelynek sportminisztériumával állnak kapcsolatban. A diszkoszvető Fazekas nem zárja ki, hogy versenyzőként olimpiai szintet dobjon, és ha sikerrel jár, rajthoz álljon a jövő évi, riói játékokon.

A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes sportolók egyformán győztek a 2004-es athéni olimpián, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt elvette tőlük az aranyérmet. Annus ezután már nem versenyzett, Fazekas viszont a 2008-as pekingi olimpián nyolcadikként zárt, a 2010-es Európa-bajnokságon bronzérmes lett, a 2012-es londoni olimpia előtt viszont pozitív doppingtesztje miatt kikerült a magyar csapatból.

Top 0