• Tech
Faktor

Ha ilyen telefontokot vett, nagyon vigyázzon, égési sérüléseket okozhat

Aranyos kiegészítőnek szánták a glitteres-csillámos iPhone-tokokat, de vissza kell hívni a MixBin által gyártott kiegészítőket, amelyek már két éve forgalomban vannak, mert veszélyesek lehetnek.

A telefontokokat gyártó MixBin nevű cég több termékét is visszahívja, miután azok legalább több tucat embernél idéztek elő bőrirritációt, vagy okoztak égési sérüléseket - írja a Fortune.com.

A visszahívott tokok iPhone 6, 6s, és 7 modellekhez készültek, és belül glitteres folyadékot tartalmaznak. Már 2015 októbere óta kaphatók az Amazonon, valamint a Henri Bendel, a Nordstrom Rack, a Victoria’s Secret üzleteiben 15-65 dolláros (4-16 ezer forint) áron.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Eddig világszerte legalább 24 bőrirritációval, vagy égési sérülésekkel kapcsolatos esetet jelentettek a vásárlók. Volt, aki megúszta duzzadásokkal, mások viszont maradandó sebeket is szereztek a zsebükben hordott toktól.

  Ugyan a visszahívást csak most jelentette be a cég, már 2016 óta lehet találkozni az interneten a fájdalmas glitteres tokok miatti panaszokkal, sok lány Twitteren is közzétette sérüléseit.

  Feltehetően a csillámos folyadék okozza az irritációt, ami több esetben is kifolyt a megrepedt tokokból.

  „Napközben égető bizsergést éreztem a lábamon, de úgy gondoltam, hogy a borotválás miatt lehet. Amikor hazaérem, akkor vettem észre, hogy nagyon vörös a lábam” – írta az egyik sérült Twitteren. Több mint egy hónapba telt a gyógyulás, és a sérülésnek valószínűleg nyoma marad.

  Egy másik női vásárló pedig repedést vett észre csillagos tokján, amit megtapogatva fájdalmat érzett hüvelykujján az abból kiszivárgó folyadék hatására.

  A MixBin visszaadja a vásárlók pénzét, amennyiben fotót küldenek az eszközről, az érintett tokok listája itt olvasható. Az internetes áruházakból már le is vették a veszélyes darabokat.

  Kommentek:

  Top 16