• Belföld
Faktor

Jön a karácsonyi őrület, ennyit költünk ajándékra

Egyre népszerűbbek a webáruházak, de több helyen is körülnéznek a vásárlók.

Az ajándékokra átlagosan 35 ezer forintot szánunk.

Az ajándékokra átlagosan 35 ezer forintot szánunk.

A karácsony közeledtével sokkal nyitottabbak vagyunk az online vásárlásra – derült ki az Árukereső.hu felméréséből. Döntéseinkben egyre több segítséget nyújtanak a mások által írt értékelések, vélemények. A kiválasztott ajándékokra pedig átlagosan 35 ezer forintot szánunk, ami 14 százalékkal több mint tavaly.

A munkatársakra szánjuk a legkevesebbetAz internetezők idén karácsonykor átlagosan legalább 5-6 embert szeretnének megajándékozni. A válaszadók 87 százaléka elsősorban a legközelebbi családtagoknak (gyerekek, szülők, testvérek) vesz ajándékot, amire átlagosan 7 ezer forintot szán. A legkevesebbet idén is a munkatársakra költik, itt az ajándék átlagos értéke 2600 forint körül alakul.

Nem könnyű a választásAz internetezők a vásárlások előtt alaposan tájékozódnak, jellemzően több webáruház kínálatában is szétnéznek. Az ajándékok utáni vadászatban a vásárlást tervezők 2/3-a legalább három internetes forrásra fog támaszkodni. Ráadásul a karácsonyi időszak kihagyhatatlan online akciói egyre nagyobb csábítást jelentenek még azok számára is, akik az év többi időszakában szívesebben járnak személyesen vásárolni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A ruhák, játékok, könyvek és a kozmetikumok a legnépszerűbbekBár karácsonykor évről évre felbukkannak a csak az adott évre jellemző slágertermékek, a teljes internetező lakosság körében idén is a „klasszikusnak számító” ruházati cikkek, könyvek, szépségápolási termékek, valamint a játékok jelentik az elsődleges ajándékötletet. Természetesen a nagyobb értékű műszaki cikkek, mint például a TV-k, vagy okostelefonok, tabletek esetében is kiemelt forgalomra számíthatnak a kereskedők, de ezek a termékek sokak számára még mindig komoly anyagi korlátot jelentenek.

    Kommentek:

    Top 16