• Tech
Faktor

Lecsúsztunk a listáról: ezekben az országokban a leggyorsabb az internet

Nem fértünk fel az első öt hely egyikére sem.

A világ leggyorsabb mobilnete Norvégiáé, a világ leggyorsabb vezetékes internete Szingapúré. Bár más felmérések szerint Magyarország az egyik legjobb mobilnet-sebességgel rendelkezik a világon, a Speedtest Intelligence globális felmérésében nem fértünk fel az első öt hely egyikére sem - írja a Portfolio.

Illusztráció.

Illusztráció.

A világon gyors ütemben fejlődik az internethálózat, 2018 végére a mobilinternet letöltési sebessége 2017-hez képest 15 százalékkal közel 23 megabit/szekundumra emelkedett, míg a feltöltési sebesség 11,6 százalékkal 9,19 megabit/szekundumra emelkedett.

Az androidos telefonokon lassabb netsebességet mértek, mint az iOS-es telefonokon, ami részben azzal magyarázható, hogy az Apple telefonjai a fejlett világban elterjedtebbek, míg az androidos telefonok Ázsiában kedveltebbek.

A vezetékes nethálózat a mobilnetnél is nagyobbat fejlődött: a letöltési sebesség 26 százalékkal gyorsabb lett, és elérte a 46,12 megabit/szekundumot, míg a feltöltési sebesség 22,44 megabit/szekundum lett.

A világ leggyorsabb mobilnetével Norvégia büszkélkedhet (63,19 megabit/szekundum letöltési sebesség), őket követi Izland (58,68) és Katar (55,17). egy másik, az OpenSignal által korábban készített felmérés szerint tavaly még Magyarország is felfért a top3-as listára.

Vezetékes internetben a leggyorsabb letöltési sebességgel Szingapúr rendelkezett 2018-ban (175,13 megabit/szekundum), őket követi Izland és Hong Kong.

Kommentek:

Top 0